ActionCOACH Magyarország podcast

5 út céged profitbiztos működésének megalapozásához 👉 Hibák amiket rendre elkövetnek az induló vállalkozók No.5. - Vállalkozói mesterképzés

May 27, 2021

Eszik Zoltán és Szilágyi László üzleti mentorok beszélgetése a profit termelésére képes vállalkozás megteremtésének öt – egymásra épülő - útját járja körül.

Egy vállalkozás az első időszakban csak viszi a pénzt, tehát nem várható el, hogy mindjárt profitot termeljen. Egy bizonyos idő után viszont éppen erről szól az úgynevezett fedezeti pont kérdése. El kell érni, hogy a vállalkozó olyan vállalkozást tartson fönt, amelyik szolid, de egyre növekvő profitot termelhet a számára.

Melyik az az 5 terület ahol a leginkább be lehet avatkozni egy vállalkozás jövedelmezőségének növelésébe? Mi lenne az a bizonyos 5 út a profitbiztos cég működésének megalapozásához?

 

1️⃣ Az első a potenciális vásárlók számának figyelése

A potenciális vásárló az, aki még nem vásárolt tőlünk, de valamilyen korábbi kommunikációs (marketing) akciónk eredményeként rendelkezünk azzal az információval, hogy a jövőben valamikor elképzelhetőnek tartja, hogy tőlünk vásároljon, velünk üzleteljen.

Az a vállalkozás, amelyik nem gondoskodik arról, hogy a feltételezett piac és a tényleges potenciális vásárlói kör közötti szűkítésekbe energiát fektessen be, az előbb utóbb kiszárad.

 

2️⃣ A marketing karika második lépcsőfoka a konverzió vagy átváltás

Az is kiszáradhat, akinek ugyan vannak leadjei, de nem gondoskodik ennek a résznek a működéséről. Az az arány az üzlet hatékonyságának egyik legfontosabb mutatója, hogy a lehetséges vásárlókból hányan válnak tényleges vásárlókká.

 

3️⃣ A harmadik pont a vállalkozásban, ahol a pénz bejöhet, az az egy vásárlásra jutó összeg nagysága

Nem mindegy, hogy valakinek egy rajzszöget, vagy egy vitorlás hajót adunk el. Tehát az a cél, hogy lehetőleg magas értékű, magas ár tartalmú, magas értéktartalmú területeken tegyünk valakit vevővé. Arról kell gondoskodni, hogyha egyszer sor került a meggyőzésre, hogy tőlünk vásároljon, akkor lehetőleg olyan értékesítési módszereket alkalmazzunk, hogy a kis haszonkulccsal meglévő termékeink helyett, lehetőleg nagy haszonkulcsú termékekből vásároljon.

 

4️⃣ A következő pont, ahol a piaci hatékonyság növelhető az, hogy hányszor jön vissza egy vevő

Tehát hogy az egy adott időszakban előforduló vásárlások számát mivel tudjuk stimulálni, mivel tudjuk növelni.

5️⃣ Ötödik pontként arra is oda kell figyelni, hogy a profittermelő képesség szempontjából mi a haszonkulcs, vagy az árrés

Végig kell gondolni, hogy egy-egy általunk kínált szolgáltatásnál mennyi haszonkulcs vagy mennyi árrés keletkezik. Belátható, hogy ennek érdekében az árak emelése csak rövid távon jelenthet megoldást, sokkal többre juthatunk, ha a hatékonyságot növeljük, de ez már a cégépítés következő szintjét jelenti…

 

A beszélgetés a meghirdetésre került Vállalkozói Mesterképző Program beharangozásához kapcsolódó új sorozat ötödik része. A jövő hónapban induló képzés azoknak szól, akik elkötelezettek arra, hogy a piacon kereskedelmi tevékenységből profitot termelni képes önjáró vállalkozássá fejlesszék a cégüket.  Nekik akarunk segíteni, illetve azoknak, akik mostanában kezdenek, most indítják a vállalkozásukat.

 

🔔 Ha tetszett, visszavárunk a jövő héten is, amikor a téma a hatékonyság növelésének 9 eszközéről szóló beszélgetéssel folytatódik!

 Keress további olvasnivalókat az ActionCOACH BLOG-ok között! 

http://bit.ly/38woafN

 

🎯Ha pedig bővebben is érdékel a témakör, vegyél részt a Vállalkozói Mesterképző Programban! JELENTKEZZ még ma! 

https://bit.ly/33I7Eq9