ActionCOACH Magyarország podcast

Útvonal a változáshoz

August 5, 2021

Podcastunk aktuális adása Eszik Zoltán és Szilágyi László üzleti coachok beszélgetése, amelyben szakmájuk vegykonyhájából mutatnak fel fontos és érdekes mozzanatokat.

 

Az üzleti coaching, mint fejlesztési technika azon alapul, hogy az így támogatott ügyfél a saját felismerésein keresztül jut el egy adott kihívás megoldásához. A kutatások azt mutatják (és a gyakorlat ezt megerősíti), hogy az emberek sokkal motiváltabbak, ha a saját ötleteiket, javaslataikat kell megvalósítaniuk.

Ez azt jelenti, hogy a kliens saját maga által felismert és végrehajtott esetleg kevésbé optimális megoldás is jobb eredményt hoz, mint egy szakértőtől származó helyes válasz, ha azt a kliens nem érzi a sajátjának, hiszen így nem képes vagy nem akarja magáévá tenni. 

 

Ahhoz azonban, hogy bármit a sajátunkénak tudjunk érezni, ahhoz az nyújt biztos alapot, ha tudjuk, kik vagyunk, mik a céljaink. Ennek alapján a következő lépés annak felmérése, hogy mit kell tennünk és kivé kell válnunk ezeknek a céloknak az eléréséhez.

Az egyre biztosabb önértékelés, a stabil önkép járul hozzá legjobban ahhoz, hogy azt tegyük, ami legtöbb értékeket jelentheti magunk és a világ számára. A célok eléréséhez tehát legtöbbször magát a változás szükségét kell felismernünk, ami egy komoly mentális forradalmat „robbanthat ki”.

 

A változás irányából szemlélve már más tartalmat kap a „lenni-tenni-birtokolni” útvonal is, amelyen már „csak” végig kell menni a célok eléréséhez. „Mentális forradalom a forradalmi változásokért a vállalkozásban!” tehát a szlogen, ezzel ismerkedhetnek meg hallgatóink bővebben ebben az adásban.

 

🔔Ha tetszett az adás, visszavárunk a jövő héten is!

 

📚 Keress további olvasnivalókat az ActionCOACH BLOG-ok között!