ActionCOACH Magyarország podcast

Szeretnél kiszállni a nagyvállalati ”óceánjáróról”?

October 28, 2021

Új fogalommal ismerteti meg hallgatóit az ActionCOACH legújabb podcastjában Eszik Zoltán üzleti coach és Szilágyi László ML, amikor a vezetői kompetenciák legjobb hasznosításának egy lehetséges forgatókönyvét tárják fel.

A „corporate disszidens”, vagy „nagyvállalati dezertőr az a felsővezető, - a beszélgető társak szóhasználatában - aki megelégelte a céges piramis-mászást és felhalmozott tudása, meglévő képességei hasznosulására keres magának jó társadalmi és személyes megtérüléssel járó felhasználási terepet.

Számukra kínálnak korábbi presztízsüket megőrző, felhalmozott tudásukat és tapasztalataikat legjobb módon kamatoztatni képes váltási forgatókönyvet; olyat, ami azokra a „szeretem-tevékenységekre” épít, amelyek a korábbi státuszokban is flow élménnyel jártak, és mely forgatókönyv azt a fenyegetettséget is képes a későbbiekben távol tartani, ami abból állt, hogy ezekre az értékekre csupán egy vevő, a felsővezető korábbi munkáltatója adott csak ajánlatot …

Azt üzenik: „Ha ki szeretnél szállni a nagyvállalati "óceánjáróról", - hogy eljuss álmaid szigetére - nem szükséges, hogy fejest ugorj a fedélzetről. Arra sincs szükség, hogy a konyháról elcsent fogpiszkálókból építs magadnak tutajt... De, ha már leengedtél egy mentőcsónakot, hogy saját erődből evezz tovább, érdemes végiggondolnod, mit tartalmazzon a túlélő készleted! Nem baj, ha rendelkezel egy megbízható "térképpel" például.”

Corporate-disszidens barátaikkal beszélgetve gyakran tapasztalták, hogy mindenfajta előzetes végig-gondolás nélkül, nem egyszer pillanatnyi felindulásból ugranak át a korláton, legtöbbször dühtől vezérelve, kiégve. Nem csoda, ha a vállalkozói lét rájuk váró kihívásai letaglózó, kiábrándító erővel hatnak rájuk.

Pedig nem kellene, hogy ez így legyen!

A gazdasági életben betöltött szerepük kiteljesítésére törő kis- és közepes vállalatok döntéshozói előtt álló mentális megújulás igényli a nagyvállalati értékek adaptációját.  Egy üzleti coach képesítést szerzett korábbi nagyvállalati vezető és egy növekedésre éhes KKV tulajdonos nagyon szerencsés szimbiózist alkothat. Ha ez az együttműködés olyan „intézményesített”, azaz jól kidolgozott, tisztes múltra támaszkodó, nemzetközileg releváns keretek között folyik, mint amit az ActionCOACH franchise rendszere tud kínálni, akkor a siker nem maradhat el!

Megszólítva érzed magad? Valami újba kezdenél? Jó helyen jársz!

Ha elgondolkodtatott az ActionCOACH franchise lehetőség, soha jobb alkalom, hogy csatlakozz!

Minden részletet megismerhetsz az actionfranchise.hu oldalon!

 

🔔Ha tetszett az adás, visszavárunk a jövő héten is!

📚 Keress további olvasnivalókat az ActionCOACH BLOG-ok között!