ActionCOACH Magyarország podcast

Ki fog itt dolgozni?!

September 3, 2021

"Ki fog itt dolgozni?!" – ezzel az életbe vágó kérdéssel indul az ActionCOACH heti podcastja.

Eszik Zoltán üzleti coach kérdezi Szilágyi László mesterlicence tulajdonost, miért ’verte ki nála a biztosítékot’ egy – a közoktatás összeomlását vizionáló – felvétele a hvg Fülke című programjának.

 

Életbevágó kérdés: Milyen jövő elé nézünk ha

👉 a jelenlegi oktatási rendszer eredményeként ma az általános iskolából kikerülő gyerekek 40% funkcionális analfabéta?

👉 a jövőkutatók szerint a munakörök 60/70%-át a robotika/mesterséges intelligencia rövid időn belül ki fogja váltani?

A beszélgető felek hamar eljutnak odáig, hogy a 21. század kihívásaira való felkészítést teljesíteni képtelen iskolarendszer ’munkaerő-kibocsátása’ a nemzetgazdaság egészét, és benne a kkv szektort is negatívan érinti.

Az a tény, hogy a jelentős számú képzetlen, gyakorlatilag funkcionális analfabéta jelenlétével kell a közeljövőben számolni a termelő vállalkozások döntéshozóinak még inkább sürgetővé teszi annak az adósságnak a mielőbbi felszámolását, amely méltatlanul sorolja a fontossági sorrend végére az emberi erőforrásokkal való felelős, előrelátó gazdálkodást!

Bár sokan nem gondolnak bele, de munkaerő (a vállalkozáson belüli műszaki vagy digitális gépekhez, berendezésekhez hasonlóan) bonyolult eszköz, összefüggő történet, és megfelelő "működtetéséhez" ebben az esetben is szakemberre van szükség.  Miért gondolják sokan, hogy a munkaerőnek nem kell folyamatosan gondját viselni? 

Mindebben milyen szerepet tölt be a hibázás lehetőségének helyén kezelése? A kockázatvállalás értékének azonosítása? És a kihívás alapú felnőttképzési megoldások alkalmazása? …

Nos mindebből a felkészült üzleti coachok tudják a legtöbb erőforrást átadni cégtulajdonos ügyfeleiknek. Mi az amiben az üzleti coaching segíthet? 

 

A részletekről bővebben a podcastban. 

 

🎙 A beszélgetésben hivatkozott HVG Fülke podcast adás:

HVG.HU Fülke: Összeomlás várható a közoktatásban, ha nem változik semmi

📘 A beszélgetésben ajánlott szakmai anyag:

Meggyőző eredmények 6 lépésben

 

Ha tetszett, IRATKOZZ FEL, hogy ne maradj le a következőkről! 

🔔Visszavárunk a jövő héten is!

📚 Keress további olvasnivalókat az ActionCOACH BLOG-ok között! 

http://bit.ly/38woafN