ActionCOACH Magyarország podcast

Ketrecbe zárt kreativitás?

September 23, 2021

„Nem az a kérdés, hogyan támadnak új gondolataid; a kérdés az, hogyan tudsz megszabadulni a régiektől!” - Dec Hock

Peter Drucker szerint minden üzlet célja a fogyasztó, ezért egy vállalkozásnak két érdemi funkciója a marketing és az innováció. Ez a kettő vezet eredményekhez. Minden más csak viszi a pénzt. A kettő szerencsés integrációja az üzleti kreativitás!

Ha a kreativitást és az innovációt próbáljuk egymásra vetíteni, és a közöttük lévő kapcsolatot megvilágítani, akkor a legjobb kiinduló pont az lehet, hogy a kreativitást, mint a problémák és a lehetőségek új megközelítését definiáljuk, s ezeknek a megközelítéseknek a valóságba való átültetését, a megvalósuló kreativitást tekintjük innovációnak.

Az ActionCOACH aktuális podcastjában Eszik Zoltán üzleti coach és Szilágyi László mesterlicence tulajdonos beszélgetése annak a kérdésnek a megválaszolásával indul, hogy megöli-e a rendszerek bevezetése, fejlesztése az innovatív gondolkodást egy vállalkozásban”?

A beszélgető felek arra a felismerésre jutnak, hogy a kulcs a vezetők, döntéshozók hozzáállásában és a cégen belüli kommunikáció stílusában van.

Annál a cégnél, ahol megengedett a hibázás és a felmerülő problémák esetén a fókusz a megoldások keresésén van inkább, mint a vétkesek megbüntetésén, ott hamarabb jönnek elő a dolgozók új, eredeti ötletekkel.

Minden cégvezető, vállalati döntéshozó felteheti magának a kérdést:

  1. Mit tettem az elmúlt héten, hónapban, három hónapban, amire mások azt mondták, hogy kreatív megoldás?
  2. Mennyire fontos az, hogy kreatív legyek, vagy várjam el ezt a kollégáimtól?
  3. Milyen akadályozó tényezők fékezhetik a kreativitást a környezetemben?
  4. Változtattam-e az ideáimon az elmúlt fél-, egy évben?
  5. Figyeltem azokra az emberekre, akik nem értenek velem egyet?

A mai üzleti környezetben egyre inkább arra van szükség, hogy a hagyományosan „technológia-orientált” innováció képünket újraértelmezzük és kiegészítsük, megerősítsük az üzleti innováció értékeivel, módszereivel! A podcastban erre vonatkozóan több példa is bemutatásra kerül. Ez a változás felér egy valóságos mentális forradalommal (Szilágyi László), ami – megfelelő külső (üzleti coach) támogatásával - képes valódi növekedési pályára állítani egy vállalkozást.

 

Ha tetszett, IRATKOZZ FEL, hogy ne maradj le a következőkről! 

🔔Visszavárunk a jövő héten is!

📚 Keress további olvasnivalókat az ActionCOACH BLOG-ok között! 

http://bit.ly/38woafN