ActionCOACH Magyarország podcast

Iránytű a gazdasághoz - Beszélgetés Rózsás Tamással

June 25, 2021

Podcastünk aktuális adása Eszik Zoltán Rózsás Tamással készült interjúja. Ebben a beszélgetésben a partnerek eljutnak a közgazdaságtudomány érvényességétől a digitális transzformáció és a környezetért felelős gazdasági fejlődés kapcsolatáig. A vendég tabumentesen értelmez olyan témákat, mint a profit fogalma és szerepe, a kkv szektor jövője. Rózsás rámutat arra, hogy a gazdaság fejlődését érdemben segíteni képes közgazdaságtannak késznek kell lennie arra, hogy kimondja „a király meztelen”, ha tényleg ki van a nadrágból a sej hajunk… Annak az időszaknak a tanulságait levonva, amikor az „eszme diadalmaskodott a józan ész felett”, a termelőerővé váló tudatosság, a teremtő akarat elismerésért szál síkra. Ennek a hozzáállásnak jelképes kifejezése az „iránytű”, aminek a használata csak akkor vezet eredményre, ha nem mi – az eszközre támaszkodók – akarjuk meghatározni, hogy mit értsünk Észak vagy Dél alatt!

 

Rózsás Tamás közel harminc éve foglalkozik projektmenedzsmenttel. Ma főképp üzleti transzformációs projekteket vezet IT területen, de szerzett tapasztalatot termékfejlesztésben és gazdaságpolitikában is. Villamosmérnökként végzett a Budapesti Műszaki Egyetemen, gazdasági ismereteit a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem mellett az Egyesült Államokban a haditengerészet posztgraduális iskolájában szerezte.

 

Sok évvel ezelőtt írt, érdeklődő laikusoknak szánt gazdasági ismeretterjesztő könyvét az amerikai és a hazai gazdasági oktatás különbségei ihlették. Azt a szemléletet szerette volna hazahozni, hogy az oktatásban fordítsanak figyelmet a tudás és az elméleti modellek gyakorlatba történő átültetésére is, hiszen a tudás csak így tud az értékteremtéshez, jóléthez hozzájárulni. 

 

Bár nem coaching területről érkezik, meggyőződése, hogy a coachingnak kiemelten fontos szerepe van ebben a tudás átadásban, hiszen a coach éppen arra összpontosít, abban szerez értékes tapasztalatot, hogy közvetíteni képes a tudomány, a modellalkotás, és a kézzelfogható hétköznapi gyakorlat között.

 

🎯 Érdekel a 360°-os séta a céged körül? Most "költségmentesen" biztosítunk számodra egy olyan 360 fokos céges átvilágítást, amely segít feltárni, melyek a vállalkozásod legerősebb területei és hol lesz szükség fejlesztő beavatkozásokra.
Használd ki ezt a kivételes  lehetőséget! Jelentkezz most!
👇👇👇
 

🔔Ha tetszett a adás, visszavárunk a jövő héten is!

📚 Keress további olvasnivalókat az ActionCOACH BLOG-ok között! 

http://bit.ly/38woafN