ActionCOACH Magyarország podcast

​Kell egy helytartó!

July 8, 2021

Egy KKV tulajdonos számára gyakran nem az a legnehezebb kérdés, hogy milyen problémát kell megoldania, hanem hogy kivel oldhatja meg azt. A problémák non plus ultrája, a kihívások kihívása azonban az, hogyan találja meg az önmaga legjobb kiváltását a saját vállalkozásából. Eszik Zoltán és Szilágyi László üzleti coachok beszélgetése az utódlás kérdését járja körül. A vezetőkiválasztás, utódlás folyamata egyszerre misztikus és nagyon is gyakorlatias lépéssorozat.

Miközben különleges lelki erőt igényel felismerni, hogy eljött a hátralépés szükségessége és szembesülni azzal, hogy más fogja a kezébe a jövőben a volánt, tudatos rákészüléssel, körültekintő tervezéssel, megfelelő előkészítéssel jelentősen csökkenthető a változással járó trauma.

Mivel a cégek első számú vezetői általában a legjobban fizetett alkalmazottjai a cégeknek, nem mindegy, hogy elsőre sikerül-e „beletrafálni”. Feleslegesen kidobott millióktól mentesülhetünk egy jól menedzselt „helytartó” beállítással.

A podcastban a folyamat három fázisát elemezzük, ezek:

1️⃣ A kiválasztás: melynek két változata ismert. Vagy belső, vagy külső forrásból kerülhet ki a kanditátus. Rátermettségét, lojalitását érdemes vizsgálni. Amire érdemes külön is figyelni, az a kémia. Egy ilyen személyfüggő szituáció hatékonysága múlik azon, hogy a felek megtalálják egymással az összhangot.

2️⃣ A felhatalmazás: azaz az illetékesség, döntési jogkör megalkotása és átadása.

3️⃣ Amit egy integrációs program követhet, mely segíti a cég minden munkavállalóját abban, hogy új az vezető és az új szerepkör kellően illeszkedjen a meglévő vállalati kultúrába…

 

🔔Ha tetszett az adás, visszavárunk a jövő héten is, amikor ez a témakör a generációváltással folytatódik!

 

🎯 Érdekel egy 360°-os séta a céged körül? Most "költségmentesen" biztosítunk számodra egy olyan 360 fokos céges átvilágítást, amely segít feltárni, melyek a vállalkozásod legerősebb területei és hol lesz szükség fejlesztő beavatkozásokra. A részletes kérdőív segítségével értékelni tudod vállalkozásod jelenlegi állapotát. Az eredmények pedig azonnal megmutatják, hogy a céged hol tart az ActionCOACH nemzetközi standard-jai által ideálisnak tekintett állapothoz képest. Ne bízd a véletlenre a vállalkozásodat!
 
Használd ki ezt a kivételes  lehetőséget! Jelentkezz most!
 

📚 Keress további olvasnivalókat az ActionCOACH BLOG-ok között! 

http://bit.ly/38woafN